Winter-arrangement / Snertvaarten


Snertvaarten van 1 of 1 ½ uur.

Leeuwarden,
bevrijd van alle zomerse drukte, laat zich in de herfst en winter in haar puurste vorm zien. Verstilde grachten en singels waar het in dit jaargetijde ook heel goed varen is. Op een praam in de buitenlucht, lekker warm onder een dekentje en een gluhweintje of poeiermolke in de hand. En natuurlijk mag op zo’n tocht de snert niet ontbreken. Wij hebben een oud skûtsje schipper (Pake Rein) de geheime ingrediënten van een echte schipperserwtensoep weten te ontfutselen. Snert zoals hij bedoeld is, gemaakt om de soms barre weersomstandigheden te trotseren.

Die snert serveren wij bij onze winterse praamtochten. U kunt meevaren met uw groep. Er is keuze uit een 1 uurs of een 1 ½ uurs tocht en de route gaan wij samen met U bepalen. Wilt U de geheime plekken van de stad ontdekken of wilt U weten waar ze het voor “spek en bonen”deden?, dan varen wij met U de Prinsentuinroute (1 uur) of de “8” van Leeuwardenroute (1 ½ uur).

Er vaart een ervaren schipper en gids met U mee! De afvaarten starten en eindigen in principe op de Nieuwestad t.o. Boekhandel van der Velde. Eventueel als afsluiting is een Captain’s dinner mogelijk in Fire Café .

Alleen voor groepen vanaf 15 personen. Prijs € 16.50 p.p. voor 1 uur en € 20 euro voor 1½ uur tocht incl. catering erwtensoep, gluhwein en poeiermolke.

Boekingen op boekingen@praamvarenleeuwarden.nl. o.v.v. naam, adres, woonplaats, aantal pers., vaardatum / vertrektijd, mobielnr. en snertvaren.

Prinsentuinroute in beeld

foto_3
IMG_2783