Prinsentuinroute
(route rood)

De standaardrondvaart (regulier) en arrangementsvaart van < 1 uur.

Vertrek v.a. de Nieuwestad , de tocht gaat vervolgens door het Naauw, Kelders, Voorstreek, Hoekstereind, Ee buurt, Prinsentuin, Westersingel, Schavernek, Nieuwestad. U vaart met onze praam door de historische grachten en singels van Leeuwarden. U komt langs oude gevels, de Waag, het Naauw, de Brol, bierkade, dwingers, de tuin van de Nassau’s, de fraaiste jachthaven van Nederland en de Oldehove. Eigenlijk te veel om op te noemen. De gids vertelt u op de routes nog veel meer wetenswaardigheden.

Blokhuispoortroute
(route blauw)

De rondvaart (regulier) en arrangementsvaart van < 1 uur.

Vertrek v.a. de Nieuwestad , de tocht gaat vervolgens door het Naauw, Kelders, Voorstreek, Hoekstereind, Oostersingel, Zuidergracht, Westersingel, Schavernek, Nieuwestad. U vaart met onze praam door de historische grachten en singels van Leeuwarden. U komt langs oude gevels, de Waag, het Naauw, de Brol, bierkade, dwingers, de Blokhuispoort en door de museumhaven. Eigenlijk te veel om op te noemen. De gids vertelt u op de routes nog veel meer wetenswaardigheden.

"8" van Leeuwardenroute
(route rood + blauw)

Rondvaart (regulier) en arrangementsvaart van 1½ uur.

Combinatieroute van de Prinsentuin- en de Blokhuispoortroute.

Vertrek v.a. de Nieuwestad , de tocht gaat vervolgens door het Naauw, Kelders, Voorstreek, Hoekstereind, Oostergracht, Zuidergracht, Weaze, Voorstreek, Ee buurt, Prinsentuin, Westersingel, Schavernek, Nieuwestad.

U vaart met onze praam door de historische grachten en singels van Leeuwarden. U komt langs oude gevels, de Waag, het Naauw, de Brol, bierkade, kazerne, de Baai van de Kaai, Museumgevangenis, dwingers, de tuin van de Nassau’s, de fraaiste jachthaven van Nederland, de Oldehove enz.. Eigenlijk te veel om op te noemen. De gids vertelt u op de routes nog veel meer wetenswaardigheden.

Potmargeroute

Rondvaart (regulier) en arrangementsvaart van 1½ uur.

Vertrek v.a.de Nieuwestad, door het Naauw, Kelders, Voorstreek, Hoeksterend, Oostersingel, Oostergracht, Zuidergracht, door het prachtige natuurgebied "Potmarge" (Nat Rijksmonument), keren bij de Aldlânsbrug, Zuidergracht, Museumhaven, Westersingel, Schavernek en weer terug op de Nieuwestad.